Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Centre Pompidou-Metz

Ett av Europas största moderna museer, Centre Pompidou i Paris, får snart en filial. I maj öppnar ett nytt Centre Pompidou i Metz i nordöstra Frankrike, 30 mil öster om Paris. Det är den första franska decentraliseringen av en nationell kulturinstitution och målet är att sprida intresset för nutida konst.
    Centre Pompidou Metz kommer att ha 5000 kvadratmeters utställningsyta, vilket är mer än i Paris. I ett utrymme är takhöjden 20 meter, vilket gör att man kan visa skrymmande verk, som inte går att ställa ut i Paris.
    Även Louvren har påbörjat ett liknande projekt, som enligt planerna ska öppna i Lens under 2012. Louvre Lens ligger nära Lille i norra Frankrike.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv