Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Språk

Så har den kommit, Sveriges nya språktidning Språk. Jag fick den med posten i dag eftersom jag prenumererat på Språkrådets tidning Språkvård. Tidskriften Språkvård har utgivits sedan 1965 men har nu lagts ner och ersätts av den nya tidningen.
    Jag har inte hunnit studera den nya tidningen närmare, men efter en hastig bläddring genom de 84 sidorna så ser det lovande ut …

Språktidningen skriver om allt som har med alla språk att göra. Vi gör det högt och lågt, kort och långt, roligt och provocerande. I en och samma tidning ryms både avancerad populärvetenskap och lättsamma reportage. Här finns kontroverser, kuriosa och konkreta skrivråd.

I varje nummer finns också flera fasta avdelningar, till exempel om runstenar, nya ord, ortnamn, nya böcker och nya skrivverktyg. Här hittar du flera sidor med frågor & svar. Till tidningen har vi också knutit ett antal experter som ger praktiska råd för alla möjliga och omöjliga skrivsituationer.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv