Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ett knivdåd, igen!

Här fick en 19-årig kille sätta livet till i går kväll. Efter ett bråk mellan två ungdomsgrupper. 19-åringen föll till marken med blod sprutande från halsen och avled senare av sina skador, trots snabb insats av ambulans, som bara hade knappt en kilometer att ta sig till platsen.
    Jag åkte förbi i dag på morgonen när jag besökte min mor på servicehuset, som ligger bara 150 meter från brottsplatsen.

Våldshandlingarna blir bara grövre och grövre. Trots knivlag: ”Knivar, andra stick- och skärvapen och andra föremål som är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa får inte innehas på allmän plats eller inom skolområde där grundskole- eller gymnasieundervisning bedrivs.”
    Man undrar hur våldsfilmer på TV, video och dataspel påverkar en del människor. Kan de skilja på film och verklighet? Det är lätt att skrika på nya lagar och hårdare tag. Men ligger det någon sanning i att, främst ungdomen, inte kan skilja på film och verklighet så är det samhällets och allas vår skyldighet att i möjligaste mån eliminera våldet. Så här kan det bara inte få fortsätta …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv