Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Digitalisera LP-skivor

Min datautrustning har fått ett tillskott. En skivspelare, Numark TTUSB, med inbyggt ljudkort och USB-anslutning. Med den och programmet Audacity ska jag digitalisera min samling av LP-skivor.
    Min skivspelare lade av för en tid sedan och är nu ”avhyst” till återvinningen. Med TTUSB kan jag nu överföra mina LP-skivor till CD och fortsätta lyssna på mina favoriter.

Numark TTUSB har på kort tid blivit standardverktyget när det gäller digitalisering av vinylplattor. Skivspelaren är remdriven, har hastighetsreglage och är dessutom utrustad med en smart ljudingång. Via skivspelarens ljudingång kan du koppla in andra ljudkällor, till exempel ett kassettdäck, och på så vis överföra den där oslagbara mixtapen till din iPod.

Se också MacWorld — Så digitaliserar du dina LP-skivor.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv