Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Terrorplaner mot Internet stoppade

Brittisk polis har avslöjat en planerad terrorattack mot internet, uppger Sunday Times idag. Det är terrornätverket al-Qaida som tros ligga bakom.
    En grupp misstänkta terrorister tros ha planerat att slå ut så en så kallad ”hubb” i London. Den aktuella hubben omfattas av hög säkerhet och hanterar merparten av den Internetkommunikation som rör sig in och ut ur Storbritannien, däribland viktig börs- och affärsinformation, enligt Sunday Times.
    Terrorplanerna avslöjades som en följd av en polisräd mot misstänkta terrorister i södra England förra året. När utredare granskade de hårddiskar som beslagtagits upptäckte man den planerade attacken. Avsikten var att först infiltrera internet-navet för att sedan förstöra det inifrån.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv