Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Panoramakamera

Seitz panorama-kameraEn verkligt häftig kamera är schweiziska kameratillverkaren Seitz nya digitala panoramakamera, Seitz 6×17. Fantastiska 160 Megapixel per bild vilket ger en upplösning på 7500 gånger 21250 pixlar. Det betyder att varje bild blir cirka 1 GB stor. Tillsammans med 360-gradersvarianten Roundshot D3 kan den rotera 360 grader och slå ihop flera exponeringar till en bild.

Seitz panorama-kameraDatorsystemet är faktiskt inget annat än en Mac mini som tack vare sina minimalistiska mått förmodligen fått denna hedervärda uppgift. För att styra kameran används en stor pekskärm med upplösning på 640 gånger 480 pixlar. Pekskärmen sitter bak på kameran men kan även tas loss för trådlös styrning. Seitz 6×17 Digital ser verkligen inte ut som någon annan digitalkamera vi sett även om 2.6 kilo kan tyckas tungt för en digitalkamera låter det som väl lite när man ser bilder på denna best. Utöver en enorm upplösning och mäktig storlek har Seitz även försett kameran med ett saftigt pris, den portabla modellen kostar 270 000 kronor medan studiomodellen går lös på drygt 250 000 kronor.

Läs mer på Seitz Phototechnik (engelska) och Nordic Hardware (svenska).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv