Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Apples nästa produkter

Tack Apple för att det har blivit lite stil på både datorer och dataprogram. Till och med pc-tillverkare som Dell, IBM och HP/Compaq har anställt designer för att göra om sina grå databurkar. Och i morgon kommer Microsofts nya Windows Vista, där man tagit ytterligare lite ”lärdom” av Apple. (Microsoft påstår i alla fall att man satt säkerheten främst.) Design är viktigt och det har Apple konsekvent satsat på under de senaste 10 åren.
    Kan någon av dessa Apple-designade prylar hos Worth1000 bli Apples nästa produkter? Snyggt och ganska kul är det!

Det Norske Forbrukerrådet sätter dock ett litet krokben för Apple och säger att iTunes DRM1 är olaglig — en seger för användarna.

Det er i dag 1 år siden Forbrukerrådet klagde musikkbutikken iTunes inn til Forbrukerombudet for brudd på markedsføringsloven. — Slik det ser ut nå, er vi på vei mot et stort gjennombrudd som kan bane vei for at norske forbrukere får tilbake kontroll på musikk og annet kulturelt innhold de har betalt for. Forhåpentligvis kan dette også spre seg slik at dette viktige fremskrittet også vil gjelde for forbrukere verden over …

Europeisk fremstøt
I et felleseuropeisk fremstøt pålegger Forbrukerombudet og flere andre europeiske forbrukermyndigheter iTunes å endre eller lisensiere ut beskyttelsesteknologi (DRM) slik at nedlastede filer kan spilles av på alle typer MP3-spillere. I dag bruker iTunes en DRM som kun tillater avspilling på Apples egen MP3-spiller iPod.
Hvis ikke dette skjer innen oktober 2007 vil spørsmålet oversendes Markedsrådet.

1 DRM, Digital Rights Management, är samlingsnamnet på system som hindrar obehöriga att ta del av digitala verk, som i iTunes fall musikfiler. (DRM kan också läsas som ”Dina Rättigheter Minskar”.)

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv