Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Jonathan Yuens silhuetter

FLASH ÄR ETT hjälpmedel som bör användas med måtta på webbsidor. Flashsidor kännetecknas av tidskrävande nedladdningar och ofta besvärlig navigation. I synnerhet när hela sajten är gjord i Flash blir det jobbigt tycker jag.
    Men det finns undantag, Singapore-baserade grafiske designern Jonathan Yuens silhuetterbilder är ett sådant undantag. Ett fantastiskt vackert ”konstverk” med skön musik av tyske kompositören Frank Steiner Jr1. ”Konstverket” har relativt kort nedladdning och enkel navigering.
    Sidan kräver Flash 8-player. Om du inte har ”playern” kan du ändå få en uppfattning om Jonathan Yuens silhuetter på blueidea.com.

1 Frank Steiner Jr. är född 1966 i Freiburg, Tyskland. Han har studerat klassiskt piano, trumpet och musikteori. Han har haft en egen jazz-rockgrupp, men numera är han kompositör med en viss influens av indisk och kinesisk musik. En 5000-årig kinesisk text, I Ching, har resulterat i en symfoni, I Ching Symphony.
    Klicka på ”skivomslagen” så kan du höra på ”clips” från respektive skiva.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv