Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fisken får hörselskador — galakväll för katter

DEN ÖKANDE BÅTTRAFIKEN och sprängningar på havsbotten när man letar efter gas och olja kan ge fisken hörselskador. Det konstaterar Magnus Wahlberg, som forskar i bioakustik vid universitetet i Århus. Sprängningar kan ge hörselskador hos fisk på flera kilometers håll. Havsdjur hör mycket bättre under vattnet än vi och de behöver hörseln för att orientera sig.
    Det är inte nog med att långlivade organiska miljögifter såsom DDT, PCB, HCB, HCH och PAH (och allt vad de heter) återfinns än i dag i betydande mängder i svensk havsmiljö. Trots mångåriga insatser mot spridningen av sådana ämnen. Finns det nånting i vår natur som människan inte förstör?

FÖR ATT NÖDLIDANDE katter ska få en bättre tillvaro ställer fem band upp och spelar vid en galakväll. Den 14 oktober är det dags för Cat Aid på Önstagården i Västerås. Entrépriset är 40 kronor och går till Föreningen Huskatten, en ideell förening för hemlösa och övergivna katter. Ett förmodligen världsunikt initiativ av västeråsaren Stefan Larsson.
    Tack Stefan, det är glädjande att det görs något positivt …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv