Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Istället för graffiti

NYLIGEN BLEV TVÅ unga män, 19 och 20 år gamla, från Västerås dömda till vardera 30 dagars fängelse villkorligt för graffitiskadegörelse — i Danmark. För skadegörelse mot pendeltågen vid Høje Taastrup station i Köpenhamn.
    Här i Västerås fortgår skadegörelsen, snart varje fastighetsfasad har haft påhälsning av ”graffare”. Jag medger att det finns graffiti som kan vara snygg att titta på, men det mesta, 99 procent, är bara vad jag, och säkert de flesta utom ”klottrarna”, menar är klotter. Man kan dra vissa paralleller till hackers inom datorvärlden — båda kategorierna förstör för andra.
    I dag hittade jag en sida med underbara muralmålningar, som förskönar stadsbilden istället för att förslumma. Om vi fick se sådana målningar i vår stad skulle i varje fall jag bli nöjd.
    Tänk, om AMS kunde omskola klottrarna till muralmålare …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv