Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Perssons show i Björkvik

Jag tror inte att vi är i läget att behöva spräcka utgiftstaket. Men skulle jag tvingas välja, så är det klart att då går arbetslösheten först, sade Persson.

Persson har utfört sin årliga enmansshow i Björkvik med att lova jobb åt äldre långtidsarbetslösa och unga akademiker (prioriterade grupper). Han medgav att han förra året felbedömmde att den allt starkare svenska ekonomin skulle skapa nya jobb. Så nu gäller det att ta i lite för mycket än för lite, för han litar inte på att jobben ska komma med automatik. Statens finanser är ”urstarka” just nu och därför finns utrymme i budgeten för rejäla jobbsatsningar …

— Äldre långtidsarbetslösa och akademiker ska som exempel kunna uträtta enkla sysslor i hemmet åt de verkligt gamla. Skotta snö, klippa gräsmattor, hänga gardiner, säger Persson. Men det ska bli helt nya jobb också, till exempel bidragskontrollanter.

Han vill inte möta väljarna om ett år, utan att regeringen lyckats pressa ned arbetslösheten.

— Klarar vi inte det får vi en valrörelse som blir ohyggligt tuff, sa Persson.

Antingen lyckas Persson pressa ner arbetslösheten och vinna valet, eller vinner oppositionen med rekordstor arbetslöshet och ett stort budgetunderskott i bagaget. Då ställs den nya regeringen inför ”fait accompli”. Situationen tycks bekant på något vis.
    Det kan bli ett riktigt intressant år vi har framför oss.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv