Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kyotoprotokollet är en bluff

Att Kyotoprotokollet är en av vår tids största politiska myter hävdar Johan Arvidsson i en artikel i Sundsvalls Tidning i dag. Han påstår att domedagsprofeterna fått alltför mycket utrymme i debatten.

Under nyhetstorkan har domedagsvänstern flyttat fram sina positioner i media, bland algblomning och värmebölja, genom att beskriva nya skräckscenarier som utgår ifrån klimatförändringar. … Exempelvis är organisationer som Svenska Naturskyddsföreningen och Pugwash just nu i extas på samma gång som det är politiskt korrekt att köpa fixeringen vid växthuseffekten.

I och med den politisering som skuggar stora delar av forskningen är det viktigt att extrem försiktighet och skepsis bemöter dagens globala miljöfrågor. Den danske forskaren Bjørn Lomborg och Centre for the New Europe utgör exempelvis den kontrast till domedagsprofeter, konstiga miljöorganisationer och media som fantiserar om en närmande världsundergång ifall inget vågat görs.

Enligt en hel del forskare är IPCC:s, Intergovernmental Panel on Climate Change, uppskattningar som utgör Kyotoprotokollets underlag grundlösa. … När inte ens meteorologerna på TV kan göra korrekta femdygnsprognoner bör klimatforskarnas tas med en rejäl nypa salt.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv