Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Gudrun Schyman har stånd …

… på Kiviks marknad, 18—20 juli. Jo, det är sant, en av attraktionerna på den numera porrfria marknaden på Österlen blir Gudrun Schyman.

— En potent feministisk rörelse ska naturligtvis ha stånd på Kiviks Marknad, säger Gudrun Schyman.

Egentligen, om rätt ska vara rätt, så är det Fi som har en plats på denna gamla klassiska sommarmarknad, ofta omnämnd i Fritiof Nilsson ’Piratens’ böcker. Feministiskt Initiativ kommer att finnas på Rad 5, plats 11.
    Kiviks marknad (Simrishamn) har troligen anor redan från medeltiden och hölls då vid Larsmässan den 10 augusti i Kiviks fiskeläge. Sedan 1800-talet har den hållits på heden norr om Kivik. Numera är detta en av Nordens största marknader och hålls i mitten av juli.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv