Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Medmänsklig kriminalvård

Inom Kriminalvården vårdar man sig verkligen om de intagna på alla sätt, från vakter till chefer. Det är fritt fram för narkotika, mobiltelefoner, skjutvapen och hjälp med att komma ut. Vid permissioner kan de intagna få bo hemma hos en chef på Kronobergshäktet, ja inte nu längre för nu ska personalansvarsnämnden bedöma om det strider mot kriminalvårdens regler(!).
     Det är en känd sol-och-vårande 40-årig kvinna, välkänd inom kriminalvården, som är dömd till två års fängelse för grova bedrägerier. Under häktningen träffade hon ”chefen” och de fortsatte kontakten sedan hon placerats på Ljustadalen-anstalten i Västernorrland. Vid minst två permissioner har hon bott hemma hos fängelsechefen.
    — Jag gjorde det av ren medmänsklighet, säger ”chefen”.
    Visst har vi en fantastisk kriminalvård. Den ska naturligtvis inte vara inhuman, men det går lite långt ibland med tillmötesgåendet. Den är bra mer human och medmänsklig än handikapp- och äldrevården har blivit …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv