Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Här plågades 22 katter

22 katter övergivna och ensamma i en lägenhet. Utan mat, vatten eller låda för toalettbestyr. I går omhändertogs de av polisen.
    Synen som mötte polis och personal från föreningen Huskatten när de klev in i lägenheten på Gideonsberg (tyvärr den stadsdel där jag bor, mitt tillägg) var minst sagt obehaglig. Kattavföring över hela lägenheten, främst i vardagsrummet där det låg i långa drivor på golvet. För att inte tala om lukten. Det stank intensivt och fränt ända ut i trapphuset. En granne berättar att hon känt en obehaglig lukt från lägenheten den senaste tiden.

Dessa ruskiga rader kunde man läsa i dagens Vestmanlands läns tidning (VLT). En kvinna har hyrt en lägenhet i en släktings namn, skaffat sig 22 katter (!) och sedan lämnat katterna i lägenheten utan vare sig vatten eller mat. Var kvinnan är vet man inte och inte heller hur länge katterna varit själva. En av katterna var så illa däran att han fick avlivas. Resten har tagits om hand av den ideellt arbetande Föreningen Huskatten Västerås, som försöker hitta nya hem åt katterna. Det är ju tur att det fortfarande finns djurvänner.
    Hur är en människa skapt som handlar på detta vis? Det är kriminellt, men blir det något straff? Har man katt, eller vilket djur som helst, så har man ett ansvar. Det är samma som gäller när man har barn! Det är rent idiotiskt att lämna små barn och djur ensamma utan vatten, mat och viss tillsyn. Lika idiotiskt som att lämna småbarn och hundar i bilar i stekande sol, vilket inträffar med viss regelbundenhet under sommaren.
    Det verkar som folk har slutat tänka och handla rationellt — är det ett tecken på att vårt samhälle har börjat gå mot sitt slut, som så många tidigare samhällen har gjort? Jag tror inte att det samhälle vi lever i idag tar slut inom kort, men att det är ”evigt” tror jag inte. Vi kanske har passerat ”klockan 12”! Pessimistiskt, ja kanske, men va f-n, allt blir ju bara sämre och sämre …

Glöm aldrig detta — Djurens Vänners kattråd
Tänk efter innan du skaffar katt!
Djurskyddet — om katter

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv