Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Dags att flytta till Norge?

Om oljepriset ligger kvar på dagens nivå (över 60 $ per fat) kommer varje norrman att vara oljemiljonär före 2010. Inte är det mycket som tyder på att priset kommer att sjunka drastiskt inom överskådlig tid. Kanske dags att utvandra till Norge och söka norskt medborgarskap [Om lov om norsk statsborgerskap (statsborgerloven) (Ot.prp. nr 41) (2004—2005)]. Eller varför inte dubbelt medborgarskap?
    Skillnaden mellan Sverige och Norge är inte så särskilt stor. Det är väl egentligen bara det att dom pratar norska. Men riktigt så enkelt är det inte, de har två skriftspråk, bokmål/riksmål eller nynorsk, det kan ju vara lite svårare att lära sig.
    Det finns en skillnad till, norrmän är individualister — på gott och ont. De köar inte snällt och lydigt som svens­karna, de tackar inte heller som vi gör. Och så är de inte med i EU — ännu! Men de är generösa … Och så har de, som sagt, oljan!

Oljepriset gör norrmännen än rikare, DN (kl. 16.17), SvD (kl. 16.07).
Utenriksdepartementet

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv