Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Dyrt med glasögon

Snart är det dags för synkontroll igen, två år går fort. Förra gången jag var på synundersökning var förändringarna så små att jag inte behövde skaffa nya glasögon. Men den här gången är det nog dags misstänker jag. Och jag måste ha glasögon för att kunna läsa, annars går det bra utan.
    Att byta glasögon är en dyrbar affär. Mer än tre gånger så dyrt som i Italien läser jag i DN. Nu tänker jag inte åka till Italien för att byta glasögon, det blir nog ännu dyrare. Men lågprisoptiker ska visst skaka om marknaden sägs det. Kanske på samma sätt som inom livsmedelsbranschen?
    Det verkar vara coolt att ha glasögon säger man inom branschen enligt GP — billiga brillor ett recept för framgång. De självmedvetna tonåringar som tidigare kisade sig fram i tillvaron hellre än att gå omkring som hopplöst töntiga brillormar, stoltserar i dag med trendiga märkesbågar i skrikiga färger. De riktiga trendnissarna tittar också i sin plåbok, och det gör att lågprisoptikerna tycks ha goda tider just nu. Jag håller nog fast vid min optiker trots allt, han har gjort ett bra jobb hittills.

Lågsprisoptiker:
Aktuell Optik
Blic Optik

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv