Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Power Big Meet

I morgon är det dags igen för världens största bilträff — Power Big Meet. Västerås har varit hemvist för denna motorfest sedan 1984 (undantaget 1986 då det var på Kinnekulle). Staden kommer att ”översvämmas” av bilar (har redan siktat en alldeles nyss på ”min” gata) och av insändare i länstidningen, som redan startat en debatt ”Power Meet — Folkfest eller fylleslag?”. Men i ärlighetens namn ska sägas att supandet varit mindre på senare år, så jag vill nog påstå att det är mer folkfest numer. Och som alltid vid Power Big Meet så är det sol och varmt, härligt!

Power Big Meet, Västerås, 7—9 juli.
Världens största bilträff med amerikanska bilar finns i Västerås, Sverige. Fler bilar, mer folk, mer marknad än du kan tänka dig. Den vänliga karnevalsstämningen gör Power Big Meet till en given del av semestern.
    Över 10.000 bilar. Roddar, custombyggen, 50-talets cruisingbilar, 60-talets muskelbyggen, Corvetter, Mustanger — allt du kan tänka dig finns på Power Big Meet. Förra året hade vi besökare från 26 länder, inklusive USA, Ryssland, Kanada, Mexiko, Australien, Japan, Israel, Turkiet och naturligtvis stora delar av Europa. Big Meet är ett internationellt evenemang.

Cruising: Numera glids det runt både fredag och lördag. Bästa cruisingen är på fredagen. Lördagen brukar va mer än knökfull. Polisen brukar va OK men ibland kan det vara tätt mellan alkoholkontrollerna. En 100 procent nykter chaffis är en livsnödvändighet på Big Meet.

Den 8—9 juli pågår också Sverigetouren i beachvolley på den stora beachvolleyarenan vid Mälarstranden.

Länkar:
Power Big Meet
Power Meet TV. Webb-TV-sändning 8 och 9 juli
VLT
Västerås Mälarstaden Beach Masters

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv