Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Flytta Mälaren!

Flytta Mälaren hundra meter annars rasar Riksdagshuset! Ja, det skriver författaren och historikern Herman Lindqvist i Aftonbladet.
    Många riksdagsmän överväger att lämna riksdagen då deras mandat går ut. Det kanske är klokt, för riksdagshuset riskerar att rasa ihop. För att rädda byggnaden måste Mälaren flyttas 100 meter österut. Huset är nämligen byggt på 9824 träpålar. Landhöjningen som är ca 40 cm på hundra år, gör att pålarna riskerar att hamna ovanför grundvattennivån. Om det sker ruttnar de gamla träpålarna och då är risken att huset börjar spricka. Räddningsoperationen är i full gång.
    Ja, det blir bara sorgligare och sorgligare med ”det svenska på alla håll och kanter”, det verkar mer eller mindre som vi står på ruinens brant …

Visste ni att Herman Lindqvists farfar också hette Herman Lindqvist. Han var ordförande i LO 1900—20, riksdagsledamot (andra kammaren) 1906—18 och 1919—32 (politisk vilde vid den urtima riksdagen 1918), talman i andra kammaren 1918—21 och 1924—27, socialminister 1921—23.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv