Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Glädjande GMO-besked

Midsommarafton kom med ett glädjande besked från Luxemburg. Unionens miljöministrar gav EU-kommissionen bakläxa i fråga om genmodifierade majs-och rapssorter — de länder som säger stopp till dess genmodifierade grödor får behålla sina förbud. Sverige lade ner sin röst. Ministrarna hävdar i en deklaration att det fortfarande finns en osäkerhet kring miljö- och hälsoriskerna. Har dom börjat läsa på?

Greenpeace hälsar fredagens beslut som en milstolpe.
”Dagens omröstning är en vändpunkt i debatten om genmodifierade livsmedel och grödor. Den klara majoriteten mot kommissionens förslag visar att det är tid för EU:s exekutiva arm att lyssna på de 80 procent av EU:s befolkning som är emot GMO”, skriver Eric Gall på organisationens kontor i Bryssel i en kommentar.

Nu får vi hoppas att dom läser på om tvättmärkningen också innan beslut tas. Och att Sveriges regering agerar för att tvättmärkningen införs i hela EU så blir det inget handelshinder. Skötselmärkningen på kläderna behövs!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv