Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Inga bloggare bland Sveriges rikaste

Nää, jag kom inte med på listan över Sveriges rikaste i år heller. Och inga andra bloggare heller efter vad jag kan se …
    Enligt Veckans Affärer finns det 102 miljardärer i landet. Den i särklass rikaste är, naturligtvis, Ingvar Kamprad med en förmögenhet på hela 380 miljarder kronor. Då måste han ju slå Bill Gates med några tiotal miljarder, eller? Hans Rausing (Tetra Pak) stannar på 85 miljarder och Stefan Persson (H&M) har bara 66 miljarder kronor.
    Tyvärr förvaltas väl större delen av dessa miljarder inte här i Sverige. För högt skattetryck tvingar iväg företagare, och idrottsstjärnor, utomlands där Nuder inte kan brandskatta dem.
    I de flesta fall är det här rikedomar som byggts upp under lång tid. För att bli rik i Sverige i dag måste man kunna fiffla och mygla — hederlighet kan vi glömma. Det är som Alva och Gunnar Myrdal lär ha sagt någon gång att sossarna har gjort världens hederligaste folk till myglare.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv