Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Biblioteksbloggar

Det finns många biblioteksrelaterade bloggar. Via Biblioteksrelaterat hittade jag en ny trevlig dylik blogg, nämligen Sandvikens folkbibliotek. Där finns en lista över textsamlingar med e-böcker, som kan läsas med Adobe Reader (även ”html-baserade” böcker finns). Bland andra finns Svenska Akademien — Klassiker på nätet. Här finns författare som Hjalmar Bergman, Fredrika Bremer, Erik Gustaf Geijer etc.
    En annan intressant länk i listan är Svenska Vitterhetssamfundet — SVS. Här finns Carl Jonas Love Almqvist samlade verk. Plus ett antal andra gamla storheter.

Ett tips på en pocket att läsa under semestern och som kan läsas utan dator, i hängmattan eller på sandstranden — den ligger etta på Svensk Bokhandels Pockettoppen (statistik från cirka 300 bokhandlare): Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith. En mycket trevlig läsning, läste den i Bokias bokcirkel i fjol. (Bilden från den inbundna upplagan.)

Vad vore livet utan böcker (och kanske lite dator emellanåt).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv