Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Pagrotsky bjuder på champagne

I ett pressmeddelande från Utbildnings- och kulturdepartementet utmanar Leif Pagrotsky leverantörerna av digital-tv. Han har träffat ett stort antal leverantörer inom digital-tv-branschen för samtal inför övergången från analoga till digitala marksändningar på Gotland. Den inleds ju som bekant den 19 september i år. Leif Pagrotsky sa på mötet bland annat:

— Jag är glad över de ambitiösa och kundvänliga utspel som skett på senare tid. Det är bra att en av de ledande aktörerna går ut i en bred kampanj med ett erbjudande om en prisvärd digitalbox för det fria utbudet av tv. Det händer mycket just nu. Många fri-tv-boxar är på väg ut på marknaden. Nya produkter utvecklas i snabb takt.

Samtidigt blir han upprörd och dyster över den annonsering för nya, dyra, tv-apparater som inte kommer att fungera efter den 19 september på Gotland. De säljs utan information om att det behövs en box. Han hade nyligen sett en exklusiv, ny och dyr 32-tums tv beskrivas med orden ”Morgondagens teknik” trots att det handlade om en analog tv. Han undrade också var är tv-apparaterna med inbyggd digital tuner?

— Marknaden står och väger. Jag räknar med att vi snart får se ett bredare utbud av prisvärda digitalboxar. Helt klart är att priserna för en testad box nu stabiliserat sig klart under tusenlappen. Jag har idag givit branschen en utmaning: den första tillverkaren och kedjan som säljer en riktig testad folkbox under 500 kronor bjuder jag på champagne uppe på departementet!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv