Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Microsoft censurerar i Kina

Demokrati, frihet, mänskliga rättigheter och pornografiska ord har börjat försvinna automatiskt för användarna av MSN Spaces i Kina. Det är inte lätt att vara bloggare i ett land där möjligheterna att använda Internet begränsas mer och mer. Nyligen stängdes ett stort antal internetkaféer. Yahoo har böjt sig för regimen och infört censur.
    Nu har också Microsoft börjat hjälpa regimen — anpassat sig efter landets lagar — att censurera obehagliga ord i sitt verktyg för att skaffa blogg — MSN Spaces. Ord som inte längre får användas är t.ex. democracy, Dalai Lama, Falungong, 4 June (massakern på Himmelska fridens torg), China + corruption, human rights. När man använder dylika ord får man en varningstext som säger ”This message contains a banned expression, please delete this expression”.
    Bristen på etik från dessa stora företag är oroväckande. För Microsoft, och Bill Gates, är det bara pengarna som är det primära intresset på den växande marknaden i Kina. Etik och censur är aspekter som är helt irrelevanta. Money talks! Microsoft styr och kontrollerar …

MSN Spaces China. För att kunna njuta av denna sida måste du ha kinesiska tecken i maskinen.
MSN China. För att kunna njuta av denna sida måste du ha kinesiska tecken i maskinen.

Reporters without borders
Webpronews
MarketingVox

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv