Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Dentalt

Under nationaldagen tappade jag en plomb i en tand — den som sitter till vänster längst in i underkäken. Ett stort hål med vassa kanter blev väldigt irriterande. Det är märkligt att tungan ska till det där hålet stup i ett och det fastnar mat i ”tuggtanden” vilket gör att det blir svårt att hålla rent.
    I går morse ringde jag min tandläkare, och hör och häpna jag fick tid dagen efter, alltså i dag. Tack och lov lider jag inte av odontofobi — jag går hellre till tandläkaren än till dom där vitrockade fältskärarna. Det pratas om tandläkarskräck, men det är ju inte tandläkaren man är rädd för utan själva behandlingen, så tandvårdsrädsla är väl riktigare.
    Jag tog med plomben ifall det skulle gå att ”nita” fast den igen. Men si det ville inte min trevlige och skämtsamme ”käftis”. I varje fall, efter en massa borrande och bökande med händerna i min mun, så har jag nu en molar fylld med komposit.
    Det ”kostar skjortan” att besöka tandläkare, ungefär en kvarts behandling kostade 1050 kronor — blir en liten nätt timpenning. Försäkringskassan bidrog med 195 kronor — tack alla skattebetalare.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv