Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nuder vill få ut mer

Pär Nuder säger att ”skattekronorna måste användas mer effektivt. Det går att få ut mer av varje skattekrona vi tar ut.” Fantastiskt, att Nuder äntligen har kommit på en sådan självklarhet. Vi medborgare måste kunna lita på att det inte slösas med våra skattepengar.
    Det var på en kommunkonferens under Tylösandsveckan som han levererade denna stora nyhet. I ett pressmeddelande från Finansdepartementet heter det:

— Kommunerna måste ständigt jobba aktivt med att se till att verksamheterna utförs bättre och billigare. Det är en viktig uppgift. Men även staten har en roll att spela i detta avseende. Dels genom att effektivisera sin egen verksamhet, men också genom att förse kommuner och landsting med de verktyg de behöver för att själva kunna bli effektivare.
    — Därför har Finansdepartementet gett Expertgruppen för Studier i Samhällsekonomi i uppdrag att granska på vilket sätt andra länder arbetar med att följa upp, utvärdera och förbättra sin offentliga verksamhet. De kommer att redovisa sitt arbete inom kort till mig. Och underlaget ska användas i regeringens pågående arbete med att höja produktiviteten i den offentliga verksamheten, sade Pär Nuder.

Även en finansminister kan komma till insikt … Och Pär, glöm inte det där med att följa upp!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv