Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Drottningpaj och Podcasting

Vad är det för speciellt med söndag? Är inte alla dagar lika välsignade, säger man? Jag läste någonstans, jag kommer inte ihåg var (minnet!) att i kossans värld är alla dagar lika. Nå, jag är ju ingen kossa (och ingen tjur heller för delen?!? dåligt skämt!) men jag tycker också att alla dagar börjar likna varann. Det har med åldern att göra säger alla man pratar med.
    Trots åldern och att det är vilodag idag så har jag sysslat lite med en sak som jag tycker är rolig, nämligen bakat. Jag har gjort en ”drottningpaj”, d.v.s. en paj med hallon och blåbär. Den ska med på mitt måndagsbesök hos mor. Tanten behöver lite uppmuntran i sitt enformiga liv på servicehuset. Nuförtiden är hon oförmögen att baka själv så det turas min syster och jag om med.
    Jag har hotat med att göra en hemsida med mina recept och frågan är om jag inte ska göra slag i saken. Men det kan ju vara riskabelt, tänk om jag skriver fel mått på någon ingrediens …

Ska man blogga så går det åt en väldig massa tid. Jag är nu införstådd med en hel del nya saker när det gäller bloggning, som rss-flöde och pingning och sådant. Podcasting vet jag vad det är men har inte testat det förut. Har väl hämtat hem ljudfiler förut, men podcasting lär vara något annat än audiobloggning. Steffanie har en blogg om det.
    Nåväl, idag var jag och hälsade på Dag Königs nya podcastingblog. Det var rätt intressant att höra honom prata om vad han sysslar med. Lite väl mycket Microsoft för min smak. Nu har han ju en A- och en B-sida. B-sidan, lite lättsammare sidan, kommer jag nog att lyssna på i fortsättningen. Har lagt upp hans podcastigblogg i Sage, som är ett rss-program för Firefox. Det kan jag rekommendera!
    Dag König pratar i sin podcast om medellivslängden, för män är den 78 år. Om 3 månader blir han 78/2 = 39 år. Han börjar bli så gammal att han blir nostalgisk, ett tecken på att medelåldern håller på att inträda. En annan är ju på väg mot den medellivslängden. Huga, ja det är en massa år kvar, hela 10 stycken. Dom förbaskade åren ju så fort också. Det är så mycket jag vill göra. Jag vill hänga med i den här nya utvecklingen.
    Hjälp! Hoppas att min ”nyfikenhet” gör att jag hänger med i många, många år ännu. Far blev 92 och mor är 94 år. Så det borde finnas bra gener …
    Nu måste jag hinna läsa lite också, ett annat av mina stora intressen. Det här blev visst lite rörigt — får skylla på att det är vilodag …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv