Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Stroke — en folksjukdom

Stroke är en av våra vanligaste folksjukdomar. Varje år får 30 000 personer stroke i Sverige — en var sjuttonde minut.
    I dag när det är Internationella Strokedagen borde alla ägna någon liten tanke åt alla dessa offer och vad man kan göra för att inte själv drabbas. Stroke berör oss alla! Mig berör det — jag har flera bekanta som har drabbats.
    Du som är ung kanske tror att du inte kan drabbas, det är ju främst äldre som är i farozonen. Men det kryper nedåt i åldrarna. Det hänger ihop med vår stressiga livsstil, dåliga matvanor och ett stillasittande jobb.
    Årets tema för Strokedagen handlar om att förebygga stroke genom att hålla koll på sitt blodtryck.
    Länk till Svenska Strokeförbundet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv