Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Perturbation

Perturbation — störning i instrumentens utslag. Nej, så rolig ska jag inte vara, men i natt har jag störts av ”instrumentens utslag” — d.v.s. på ren svenska dunka-dunka. Enligt Susning.nu är:

Dunkadunka är ett ord som konservativa (ofta äldre personer) använde om det som då var modern musik, det som numera ofta kallas för pop- eller rockmusik.
    Det är även det ord som Sveriges radios musiktekniker använder om främst popmusik.

Jag är ju äldre — men jag tycker själv att jag inte är särskilt konservativ, öppen för allt nytt (nästan) — och tycker att modern musik kan avnjutas men i begränsad mängd, och helst inte mellan klockan 00 och 06. Min skönhetssömn blir störd.
    Nå, jag lade mig vid pass klockan 24. Efter tre timmar, exakt klockan 03.15 kom grannen ovanpå, en ynglig i sina bästa år, hem med ett gäng och drog på stereon på mycket hög volym. Aftonbladet hade i går en artikel med rubriken ”37 smarta knep för bra sömn”, men där fanns inga förslag på vad man gör för att sova till hög dunka-dunka-musik! (Obs. jag köper inte kvällstidningar, men läser dem ibland på nätet.)
    Klockan 5 blev det tyst. Jag åt frukost och försökte sova en stund. Det lyckades.
    Enligt en Sifo-undersökning som gjorts — jag vet inte när — störs tiotusentals svenskar varje natt av oväsen från grannarna — mest dunkande musik. En stor grupp är de ”lägenhetsovana” ungdomarna. Jag vet nu!
    De allra flesta störda, 40 procent, lider i tysthet och gör inget åt oväsendet …

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv