Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Varggrop i centrala Västerås

Nästan mitt i central Västerås finns en varggrop. Den anlades 1815 av en löjtnant C.G. Jack, bosatt på Persbo Gård, som vid den tiden låg i utkanten av staden. Västerås har vuxit betydligt sedan dess vilket innebär att varggropen numera återfinns ganska centralt.
    Jack byggde varggropen sedan hans jakthund dödats av en varg på gårdsplanen. Han grävde gropen, lade spön och ris över. På en stolpe i mitten av gropen placerades lockbetet. Mången vintermorgon hördes drängarna ropa ”varg i gropen”.
    Besöker du Västerås finns det många sevärdheter i och runt staden.
Länkar:
Västerås stad
Västerås Turistbyrå
Karta över Västerås (förstoringsbar)

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv