Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Undergrävda kristna själar

Böckerna om Harry Potter ”undergräver den kristna själen” skriver ärkekonservative Benedictus XVI i ett brev. Konservativa kristna har tidigare vid flera tillfällen kritiserat böckerna. Redan som kardinal i Tyskland skrev han i ett brev till en tysk sociolog och författare ”det är bra att ni klargör att Harry Potter-böckerna är subtil förförelse”. Sociologen och författaren, en konservativ katolik, har formulerat tio kristna argument mot Harry Potter. Benedictus säger i brevet att ”böckernas magiska äventyrsvärld inte är bra för barn, den undergräver den kristna själen så att den inte kan växa på ett riktigt sätt”.
    Vad vet han om barn och deras behov av äventyr? Modern barnuppfostran i all ära, men inte tar barn skada av att läsa om äventyr. Tvärtom tror jag att ”själen behöver äventyr” under de få år man är barn.
    Förläggarna runt om i Europa tackar och tar emot. Bättre försäljare för böckerna får de nog leta efter än ”Bengan” … Han borde nog prova på reklambranschen! Intresset är så stort att den nya boken som släpps den 16 juni i Storbritannien trycks i en upplaga av 10,8 miljoner exemplar. Och det är som sagt bara i Storbritannien.

subtil — hårfin; (alltför) klyftig; spetsfundig; ömtålig; känslig m.m. (SAO 1998).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv